Bingo, FIFA en ‘Heel Lelystad bakt’

Stichting Welzijn Lelystad is druk bezig geweest met het organiseren van de week van de jonge mantelzorger. Deze zou oorspronkelijk plaats hebben gevonden in de eerste week van juni. Wij hebben dit helaas moeten verplaatsen in verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus. Wel hebben wij nu een digitaal aanbod in de week van 1 juni.

2 juni: ONLINE BINGO
Voor jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd van 16.00 – 17.00 uur en voor de middelbare scholieren en ouder van 19.00 -20.00 uur.
Hiervoor is het van belang dat je je (via jouw ouder) aan meldt voor 26 mei en een laptop of Chromebook tot je beschikking hebt om deel te kunnen nemen. Er wordt via de post een bingokaart opgestuurd en via de mail krijgt iedereen een uitnodiging voor “Google Meet” (heel eenvoudig te realiseren, uitleg volgt in een mail), zodat we online met elkaar de bingo kunnen spelen.

3 juni: Online FIFA Toernooi.
Hieronder zie je wat je nodig hebt om te kunnen deelnemen:
– Playstation 4
– FIFA 20 voor de Playstation 4
– Playstation Plus abonnement om online te kunnen spelen
– Headset / oordopjes om in de Party die voor het toernooi aangemaakt wordt deel te nemen
Opzet van het toernooi is als volgt:
– Bij 16 deelnemers zullen we direct met een knock-out fase starten. De loting zal ter plaatse gedaan worden.
– Bij 8 deelnemers zullen we starten met 2 poules van 4 spelers. Hierna gaan we volgens de standen van de poules de knock-out fase in.
Start: Woensdagmiddag 3 juni – 14:00 uur
Aantal spelers: Maximaal 16 spelers

4 juni: Heel Lelystad bakt
Voor de jonge mantelzorgers van middelbare schoolleeftijd en ouder is er een “Heel Lelystad bakt” online wedstrijd. We gaan we ons eigen baksel online presenteren en met elkaar nuttigen in een soort “huiskamersamenzijn”. M.a.w. chillen met elkaar.
Ook hiervoor geldt: laat het even weten als je mee wilt doen, dan wordt je weer uitgenodigd via Google Meet!
Tijdstip: 19.00 – 20.00 uur.

Aanmelding:
Voor alle activiteiten in deze week geldt dat je je kan aanmelden bij Liesbeth Krouwel. Bel 0320-707159 of mail naar informelezorg@welzijnlelystad.nl
Voor wat betreft communicatie over deze activiteiten: hou whatsapp en de mail goed in de gaten!

Meer informatie:
De fysieke week van de jonge mantelzorger is nu verplaatst naar 5 tot en met 12 oktober. In deze week hebben wij allerlei activiteiten georganiseerd voor de jonge mantelzorgers , maar ook voor de ouders. Hieronder vinden jullie een kleine impressie van het programma:
* Informatieavond voor de ouders, met gastspreker Alberdine van de Hulsbeek van BRES , hulp bij ontwikkeling en opvoeding.
* Gastlessen op verschillende scholen in Lelystad.
* Feestelijke middag met allerlei activiteiten voor de jongeren, het thema is Feest!