Steunpunt Mantelzorg Heusden

Veel jonge mantelzorgers ervaren de zorgsituatie als heel normaal en ondervinden ook geen problemen. Opgroeien met zorg kan echter ook heel zwaar zijn. Veel zorgende jongeren ervaren vermoeidheid, stress, psychische problemen, concentratieproblemen en slaaptekort door hun thuissituatie. Ook hebben zij weinig of geen tijd voor huiswerk en afspreken met vrienden of vriendinnen.

Onbekendheid met de mantelzorgsituatie vergroot de kans dat de omgeving van de jonge mantelzorger eventuele problemen niet in verband brengt met de thuissituatie. Ondersteuning jonge mantelzorg begint daarom met bewustwording en er- en herkenning.

Hiervoor is de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ in het leven geroepen. Van 1 tot en met 7 juni worden er landelijk door verschillende professionals en organisaties activiteiten georganiseerd om de jonge mantelzorgers extra aandacht te geven.

Vanuit Steunpunt Mantelzorg Heusden organiseren wij maandelijks bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers in de Stulp in Drunen. We hebben daar een aparte ruimte waar we elkaar kunnen zien en ontmoeten. Er zijn professionals aanwezig waar je terecht kunt als je behoefte hebt aan informatie, tips of een luisterend oor. Tijdens de bijeenkomst staat ook ontspanning centraal, vaak samen koken en/ of een leuke activiteit doen.

Nu tijdens de Corona crisis organiseren we bijeenkomsten en activiteiten online met elkaar. Ben jij een jonge mantelzorger en lijkt het jou leuk om andere jongeren t e ontmoeten die hetzelfde meemaken? Laat het ons weten via de telefoon of de mail. Uiteraard kun je ook bij ons terecht met andere vragen over zorgen die je hebt en de situatie thuis.

Bel gerust, we helpen je graag verder!

Steunpunt Mantelzorg zet de jonge mantelzorgers deze week in het zonnetje. We sturen iets leuks op naar alle jonge mantelzorgers die bij Steunpunt Mantelzorg bekend zijn. Ken jij (of ben jij) een jonge mantelzorger? Meld je dan aan!

Daarnaast bieden wij een “what-to-do-boek” aan, speciaal voor jonge mantelzorgers. Het is best een uitdaging om je niet te gaan vervelen. Daarom hebben we voor jullie leuke suggesties verzameld om thuis te kunnen doen. We zullen deze op onze website plaatsen, zodat je hem daar gratis kunt downloaden. Veel plezier ermee!

Steunpunt Mantelzorg Heusden
Contactpersoon: Lara van Heist
Telefoonnummer: 073-7820178 (maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur) of via de mail info@mantelzorgheusden.nl
Website: www.bijeenheusden.nl