Verrassing voor jmz’ers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Daarom is het belangrijk om deze jongeren actief op te zoeken en te ondersteunen. Om meer begrip, herkenning en erkenning voor de jonge mantelzorger te creëren, is de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ in het leven geroepen.

Dit jaar vindt de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ plaats van 1 tot en met 7 juni. Landelijk worden er door verschillende professionals en organisaties (online) activiteiten georganiseerd om de jonge mantelzorgers extra aandacht te geven. Ook vanuit het ministerie van VWS gaat een grote campagne van start. Evenmens Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden, Raalte, Olst-Wijhe en Twenterand heeft voor alle jonge mantelzorgers een leuke verrassing in deze week.

Jonge mantelzorgers
Steeds meer jongeren zorgen voor een ziek familielid en dat kan best zwaar of vervelend zijn. Jonge mantelzorgers hebben dan minder tijd voor leuke dingen, want ze moeten thuis helpen. Of ze voelen zich schuldig dat ze iets gezelligs doen. Zorgen voor een ander is natuurlijk ook mooi en je leert er veel van. Maar soms is het wat teveel en dan kunnen ze wel wat steun gebruiken. Daarom is het goed dat er meer aandacht voor deze doelgroep komt. Jonge mantelzorgers denken zelf vaak nog heel lang dat hun situatie thuis normaal is.

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus, deel je zorg! Zoek contact met Helma Boorsma, Annelies Slager of Lucia Wolters, consulenten jonge mantelzorgers van Evenmens.
Tel. 0548-638 830.
Of email: info@evenmens.nl.
Info: Check de website.

even
Informatie over de activiteit
  • Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden, Raalte, Olst-Wijhe en Twenterand
  • 1 juni 2020
  • info@evenmens.nl

Evenmens zet alle jonge mantelzorgers in haar gebied in het zonnetje tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger. Voor elke jonge mantelzorger is er een leuke verrassing.