Nogmaals aandacht voor alle jonge mantelzorgers in Nederland! In de week van 5 tot en met 11 oktober is het de Week van de Jonge Mantelzorger, deel 2. Een week waarin deze doelgroep centraal staat, met diverse activiteiten in het hele land.

Week van de Jonge Mantelzorger

Maar waarom eigenlijk een tweede week in 2020?
Tijdens de (eerste) Week van de Jonge Mantelzorger in juni hebben jonge mantelzorgers vooral online veel aandacht gekregen. Meer was in verband met het coronavirus niet mogelijk. Nu zijn er iets meer mogelijkheden om activiteiten voor de doelgroep te organiseren, waarbij natuurlijk wordt rekening gehouden met de landelijke en lokale maatregelen. De aandacht die kinderen en jongeren tijdens fysieke activiteiten van lokale steunpunten/welzijnsorganisaties, MEE-afdelingen en GGD- en GGZ-organisaties krijgen, blijft ontzettend belangrijk. Het geeft jonge mantelzorgers de kans om gezond en krachtig op te groeien.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en hun omgeving lang niet altijd dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Het zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar het kan zwaar worden als je bijvoorbeeld zorgen hebt over je zusje in het ziekenhuis. Of wanneer je niet met je vrienden op stap kunt, omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn.

Activiteiten
Om meer begrip, herkenning en erkenning te creƫren is de Week van de Jonge Mantelzorger in het leven geroepen. Tijdens deze week worden er landelijk diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers.

Bekijk het overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van de Jonge Mantelzorgers in Nederland op: www.weekvandejongemantelzorger.nl